home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi RS6 Avant

Naslednik aktuelnog Audija RS6 Avant se po sadašnjim najavama može očekivati krajem 2025. ili početkom 2026. godine.

S tim u vezi, bivši šef Audi Sporta i sadašnji šef razvoja i istraživanja u Audiju, Stephan Reil, praktično potvrđuje da će sledeća generacija ovog sportskog karavana dobiti hibridni pogon. Drugi detalji za sada nisu poznati.

„Naravno da je ovo [hibridizacija] put kojim treba ići, mogu vam reći da će u sledećoj generaciji biti više hibridizacije“, rekao je Reil za australijski Wheels. "Ovo je naš put ka potpuno elektrifikovanim automobilima."

I aktuelni RS6 Avant je u stvari u određenoj meri elektrifikovan jer 4,0 litarski twin-turbo V8 dolazi sa blagim hibridnim sistemom ali njegov naslednik će se oslanjati na plug-in hibridnu tehnologiju.

Takođe, kada se novi RS6 Avant C9 pojavi krajem 2025. ili početkom 2026., to će istovremeno biti i poslednji sportski Audijev karavan koji će imati motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Nije poznato da li će dobiti V8 agregat, ali Stephan Reil navodi da će njegov naslednik biti isključivo električni.

„Počelo je otprilike jednu generaciju nakon C6 da su emisije CO2 postajale sve važnije. Zatim smo na C7 imali smanjenje sa V10 na V8, uneli smo deaktivaciju cilindara, a na C8 sada imamo blagi hibridni sistem od 48 volti", ističe Reil.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 355Komentari