home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ola EV

Mlada indijska kompanija Ola Electric Mobility, koja od 2017. godine proizvodi električne skutere, najavila je proizvodnju najmodernijeg električnog vozila u Indiji koja će početi 2024. godine.

Prema rečima Baviša Argavala, suosnivača i izvršnog direktora Ola Electric, novo električno vozilo imaće sportsku liniju, potpuno stakleni krov i najnapredniji kompjuter sa opcijom asistirane vožnje.

Osim podataka da će indijski EV imati domet od 500 km sa jednim punjenjem i ubrzanje od nula do 100 km/h za samo četiri sekunde, mnogo detalja još uvek nije poznato.

Indijski mediji preneli su da će veličina vozila biti slična malom hečbeku, a činjenica da proizvodnja kreće za dve godine, kao i da se još uvek ne zna mnogo o njegovim performansama, ukazuje na to da je vozilo još uvek u fazi razvoja.

Kompanija je takođe predstavila novi S1 skuter i najavila proizvodnju sopstvene litijum-jonske baterije.

Fabrika budućnosti najodrživija u Indiji

Električna vozila, skuteri i baterije proizvodiće se u najmodernijoj fabrici u Indiji zvanoj “Fabrika budućnosti”, piše na sajtu kompanije.

Osim što će zapošljavati oko 10.000 žena, koje će činiti 100 odsto radne snage, fabrika će raspolagati sa 3.000 robota kojima će upravljati veštačka inteligencija.

Cilj ovog projekta je da smanji ugljenični otisak auto-industrije, ublaži posledice klimatskih promena, ali i da unese pozitivne promene u lokalne zajednice i poboljša status žena.

Agraval je dodao da će fabrika kompanije Ola Electric u budućnosti moći da proizvede milion električnih automobila.

Izvor: Energetskiportal.rs

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 407Komentari