home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Vision GT

Škoda sa nekoliko crteža najavljuje Vision GT, digitalni električni trkački automobil, inspirisan Škodom 1100 OHC iz 1957. godine.

Škoda je Vision GT je zamislila kao jednosed bez krova, sa niskom siluetom i aktivnom aerodinamikom. Stil karoserije, proporcije i crvena boja su jasne reference na 1100 OHC, ali je ostatak vozila sa moderanim dizajnom i oštrim linijama.

Vision GT ima prednji kraj naglašen tankim LED farovima, istaknutim spliterom i velikim otvorima, profil je mišićav, sa dugačkom haubom i velikim alu felnama, dok zadnji deo privlači pažnju integrisanim dvodelnim zadnjem spojlerom koji je inspirisan jednosedima Formule E. Škoda natpisi su prisutni na nosu, a pozadi u vidu holograma.

Škoda Vision GT

Za unutrašnjost su predviđeni futuristički volan od ugljeničnih vlakana, sa spljoštenim gornjim i donjim delom, kao i horizontalni ekran. Vizir kacige vozača ima integrisani head-up displej, dok je „aktivni kokpit“ sa fleksibilnim sedištem dizajniran da kompenzuje g-sile.

Što se ostalog tiče, Škoda za sada nije saopštila specifikacije o električnom pogonu.

Ova studija dizajna nije namenjena za proizvodnju, a biće predstavljena na izložbi „Dizajn i transformacija“ u Briselu, u čast češkog EU predsedavanja.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 310Komentari