home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes EQE SUV

Mercedes-Benz je u novom saopštenju potvrdio da će novi EQE SUV električni model zvanično prikazati 16. oktobra ove godine.

Mercedes ovaj novitet opisuje kao višenamensku varijantu EQE limuzine, a najavljuje i da će biti dinamičniji od većeg EQS SUV-a.

Mercedes EQE SUV

U svakom slučaju, u pitanju je još jedan član u Mercedesovoj EQ porodici električnih vozila.

Za EQE SUV se kaže da nudi „veoma svestran enterijer“, sa hiperanalognom temom, uz najavu da će biti dostupan sa MBUX Hiperscreenom koji sadrži tri veća ekrana ispod jednog komada stakla. Pored toga, Mercedes-Benz EQE SUV ima ventilacione otvore inspirisane turbinom.

Mercedes EQE SUV

Kupci EQE SUV-a će moći da biraju između pet različitih usklađenih kombinacija boja, uključujući i kombinaciju braon kože sa neva sivom kožom.

Novi hibridni materijal sa „toplinom drveta i tehničkom hladnoćom pravog aluminijuma“ će se takođe koristiti u kabini SUV-a.

Što se tiče spoljašnjosti, Mercedes je još ranije objavio teser sliku koja otkriva samo zatamnjenu siluetu ovog modela. Ipak, imajući u vidu ranije objavljene špijunske slike i nezvanične rendere, EQE SUV će po svemu sudeći dobiti izgled po uzoru na ostale električne modele iz Mercedesove game odnosno očekuje se za broj manji EQS SUV.

Mercedes EQE SUV

Baza će biti modularna EVA2 platfoma, a jedna od verzija u gami biće sa baterijama od 90kWh i elektromotorom sa 292KS i 530 Nm.

Sem toga, u ponudi će se verovatno naći i AMG verzije, uključujući EQE SUV 43 4MATIC sa 469KS i 858 Nm, kao i EQE 53 4MATIC+ sa 617KS i 950 Nm.

Takođe, standardno će imati i upravljanje na sva četiri točka.

Proizvodnja će se odvijati u Tuscaloosa fabrici u Alabami, dok se start prodaje može očekivati krajem ove ili početkom sledeće godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 575Komentari