home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Drako Dragon

Kompanija Drako Motors sa nekoliko novih slika najavljuje skoru premijeru svog novog modela, a to je električni super-SUV Dragon.

Dok teaser slike otkrivaju samo određene aspekte spoljašnjeg dizajna (slika unutrašnjosti još nema), Drako Motor zato pruža više detalja o tehničkim specifikacijama.

Drako Dragon

Dragon SUV sa gullwing vratima je baziran na kompanijskoj arhitekturi Drako DriveOS i ima Drako DriveOS Quad Motor pogonski sistem. U pitanju je postavka sa četiri električna motora i ukupno 2.028 KS. Prema najavama, to će omogućiti ubrzanje od 0 60 milja na sat (96 km/h) za 1,9 sekundi, što je u rangu sa Teslom Model S Plaid.

Drako Dragon

Najveća brzina iznosi više od 200 milja na sat (322 km/h), dok četvrt milje (402 metra) može da se pređe za 9,0 sekundi.

U saopštenju kompanija navodi da za Dragon koristi veliku količinu ugljeničnih vlakana, kao i da će unutrašnjost (sa do pet sedišta) biti u finoj koži.

Drako Motors već prima rezervacije za prvu seriju od 99 vozila. Dok model Drako GTE startuje po ceni od 1,25 miliona dolara, novi Dragon će po najavama imati mnogo konkurentnije cene.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Ranije objavljene slike:

Drako Dragon

Drako Dragon


čitanja : 332Komentari