home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi Activesphere Concept

Audi je do sada predstavio tri koncept vozila iz Sphere serije, dok će četvrti debitovati sledećeg neseca.

Tačnije, 26. januara će svetlost dana ugledati Activesphere Concept, kao deo Audijeve „Proslave napretka“. Do tada, nemački proizvođač je objavio novu tizer sliku, ali tehničkih detalja još nema.

Audi navodi da je novi koncept automobil izraz "krajnje slobode" za ljude koji uživaju na otvorenom. „Bilo da se radi o sportovima na vodi, skijanju, golfu ili izazovnim planinskim putevima — koncept Activesphere nudi vrhunsku varijabilnost za sve aktivnosti. Dok konceptni automobil kombinuje izuzetnu eleganciju sa izvanrednim performansama na terenu, njegova komunikaciona tehnologija stvara jedinstveno iskustvo”, ističe Audi.

Activesphere je najavljen kao konceptni automobil sledeće generacije, sa električnim pogonom i mogućnostima autonomne vožnje Nivoa 4.

Studija dolazi u formi robusnog, off-road crossovera, a po najavama pruža izuzetne mogućnosti kako bi vozačima omogućio aktivniji životni stil.

Activesphere concept je najnoviji dodatak u Audijevoj konceptnoj liniji sledeće generacije, koja je prvobitno predstavljena kao trio automobila koji se sastoji od sportskog kupea Skysphere, MPV-a Urbansphere i luksuzne limuzine Grandsphere.

Verovatno baziran na PPE platformi, Activesphere concept ima povišeni stav i veliki set točkova, u kontrastu sa elegantnom karoserijom i uskim, oštro dizajniranim farovima.

Iako Audi nije objavio tehničke karakteristike za Activesphere concept, sva četiri koncepta su prepuna tehnologija sledeće generacije, uključujući mogućnosti autonomne vožnje Nivoa 4 i kreativna rešenja za poboljšanje praktičnosti, opuštenosti i održivosti.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rs

Ranije objavljena slika:

Audi Activesphere Concept


čitanja : 461Komentari