home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Golf Vision

Kada je predsednik VW Grupe Oliver Blume održao govor tokom vanredne generalne skupštine 2022., on je govorio i o tome kako se ovaj proizvođač automobila priprema za budućnost.

Volkswagen Golf Vision

Jedna strategija se odnosi na primenu „jasnih jezika dizajna“ koji bi trebalo da bolje razlikuju brendove jedan od drugog.

U isto vreme, VW grupa obećava „ofanzivu kvaliteta“ u svetlu kritika koje su automobili poput Golfa i ID.3 dobili zbog svoje unutrašnjosti. Već je najavljeno ukidanje tastera osetljivih na dodir na volanu.

Govoreći o Golfu, on će živeti u električnoj eri, zajedno sa Tiguanom. Oliver Blume je rekao da brend „ispituje kako može da odvede ikone kao što su Golf ili Tiguan u električnu budućnost“.

Nešto pre toga, i generalni direktor VW-a Tomas Šefer je rekao da će Golf doživeti devetu generaciju. Nagovestio je da će to biti električni model postavljen ispod ID.3. Mogao bi da nosi ime "ID. Golf" i da se nalazi iznad budućeg ID.2 gradskog automobila. On je takođe uverio entuzijaste da će sufiks „GTI“ živeti i u eri električnih vozila.

Šefer je dalje objasnio: „Imamo legendarna imena brendova, Golf i GTI. Bilo bi ludo pustiti ih da umru.” Međutim, imena bi mogla da se malo promene tako da bi model sledeće generacije sa električnim pogonom potencijalno mogao da postane „ID.Golf.”

S tim u vezi, postavlja se pitanje šta će biti sa ID.3. Šefer tvrdi da postoji prostor da se oba modela prodaju jedan pored drugog jer ID.3 "nikada nije bio naslednik Golfa, više je Golf Plus."

ID.Golf bi mogao da da se smesti ispod ID.3, dok bi ID.Golf GTI i eventualni ID.Golf R mogli da se dopadnu entuzijastima. Takve promene su međutim još daleko jer Volkswagen radi na restilizovanom Golfu, a očekuje se da će model osme generacije ostati u prodaji još nekoliko godina.

„Ime Golf posebno ima ogromnu vrednost“, rekao je on. „Ali u isto vreme, ID brend je dobio ogroman zamah. Priznanje koje dobija, ljudi apsolutno razumeju o čemu govorimo. Dakle, menjati ime u nešto potpuno drugačije nema smisla. „Sada zaista radimo za sledećih 10 godina. Ovo se dešava upravo sada, ovaj proces onoga što radimo sa imenom - Golf, Polo ili šta god - šta da radimo da drugačije transformišemo ključna imena."

Volkswagen Golf Vision

U međuvremenu, pojavile su se i slike Golfa Vision koji možda nagoveštava šta možemo očekivati od ovog kompaktnog modela.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rs

Foto: Faceboook / Horace Wallygatorčitanja : 522Komentari