home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat Panda

U 2024. godini kreće nova Fiat Panda koja će se najverovatnije proizvoditi u Kragujevcu u Srbiji.

Nova Panda je jedan od najiščekivanijih modela među onima koje grupa Stellantis namerava da izbaci na tržište u narednih nekoliko godina.

Predstavljanje bi trebalo da se održi sredinom sledeće godine. Međutim, sve su glasnije najave da bi do kraja 2023. automobil mogao da bude predstavljen u pretpregledu, možda sa prvim tizer slikama. Ukratko, moglo bi se dogoditi upravo ono što se dogodilo sa Jeep Avengerom, koji se pre zvaničnog debija pojavio na prvim slikama.

Nova Panda će biti napravljena na STLA Small platformi i imaće različite potpuno električne verzije, ali ni prisustvo nekih SUS verzija nije isključeno. Mnogo će zavisiti od toga kako se u međuvremenu razvija tržište električnih automobila i da li će troškovi proizvodnje biti značajno smanjeni.

Ovaj automobil dužine oko 4 metra bi trebalo da se proizvodi u nekoj od fabrika Stellantis u istočnoj Evropi, najverovatnije u Kragujevcu u Srbiji, ako ne isključujemo neka iznenađenja po tom pitanju. Na primer, i Trnava u Slovačkoj bi mogla biti zanimljivo rešenje za ovaj automobil.

Bez obzira da li ćemo videti prve slike, 2023. godine sigurno će stići preciznije vesti o tome kakve će biti karakteristike nove Fiat Pande i pre svega o terminu dolaska na tržište. Ono što je u ovom trenutku izvesno je da će ovaj model koegzistirati u Fiatovom asortimanu nekoliko godina sa aktuelnom Pandom koja će se proizvoditi u Pomiljanu najmanje do kraja 2026.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Clubalfa.it / Tommaso D’Amicočitanja : 2094Komentari