home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi A3

Audi će kupcima ponuditi novo manje električno vozilo za koje se očekuje da će biti bazirano na novoj platformi za nove generacije električnih vozila iz Volkswagen grupe.

„Postavili smo kurs da budemo 100% električni“, rekao je izvršni direktor Markus Duesman na današnjoj Audijevoj godišnjoj konferenciji za medije. „Do 2027. ćemo ponuditi potpuno električno vozilo u svakom ključnom segmentu. Nedavno smo odlučili da lansiramo i dodatni električni početni model ispod Audija Q4 e-tron.”

Iako izvršni direktor nije otkrio više detalja, očekuje se da će novi model poslužiti kao zamena za A3. Očekuje se da će novi početni EV biti ponuđen kao hečbek i sedan sa četvoro vrata, prenosi britanski Autocar, pozivajući se na neimenovane izvore.

Očekuje se da će model biti baziran na Volkswagenovoj SSP arhitekturi (Scalable Systems Platform).

VW je ranije najavljivao da će SSP arhitektura biti poboljšanje u odnosu na aktuelnu MEB platformu, nudeći domet vožnje do 700 km. Platforma će takođe biti spremna za brzine punjenja od 270 kW, što će omogućavati EV baziranim na njoj da dobiju do 129 km dodatnog dometa za samo 10 minuta.

Sem toga, budući početni električni Audi će imati koristi od nove Volkswagenove tehnologije baterija „Unified Cell.“

Duesman je dodao da Audi planira da do 2025. predstavi 20 novih modela, od kojih će više od polovine biti potpuno električni. Audijeva električna zamena za A3 će verovatno uslediti nakon dolaska Q6 e-tron, prvog modela baziranog na takođe novoj arhitekturi Premium Platform Electric (PPE).

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 277Komentari