home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Mitsubishi SUV EV

Mitsubishi je sa jednom zatamnjenom tizer slikom najavio da će sledeće godine ponuditi električni SUV model kako bi njime proširio svoju evropsku ponudu.

Njegovo ime za sada nije otkriveno, ali se pretpostavlja da će ovo u stvari biti Mitsubishijeva verzija novog Renaultovog Scenica E-Tech, zahvaljujući partnerstvu koje povezuje dva proizvođača.

Naravno, postojaće određene vizuelne razlike u prednjem delu i u unutrašnjosti. Prednji deo novog Mitsubishijeovg SUV-a bi naime trebalo da dobije izgled inspirisan XFC konceptom.

Proizvodnja bi trebalo da se odvija u Renaultovoj fabrici na severu Francuske, dok ostali detalji tek slede.

Ipak, imajući u vidu karakteristike Renaulta Scenic E-Tech (ima CMF-EV arhitekturu kao i Megane E-Tech i Nissan Ariya), evo šta možemo očekivati. Scenic E-Tech je dugačak 4470 mm, širok 1864 mm i visok 1571 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2785 mm.

Početni Scenic E-Tech dobija električni motor sa 125 kW/170 KS i 280 Nm obrtnog momenta kao i bateriju od 60 kWh koja omogućava WLTP domet od 418 km. Top varijanta ima snažniji električni motor sa 160 kW/218 KS i 300 Nm obrtnog momenta, uz veću bateriju od 87 kWh za 610 km dometa.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 369Komentari