home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Hyundai Casper

Hyundai ubrzano radi na razvoju novog Caspera za evropsko tržište

Hyundai je krenuo u razvoj "evropskog" Caspera. Naime, simpatični Casper će u Evropi dobiti električnu verziju, i to navodno do kraja ove godine. Vest je potvrdio lično šef Hyundaija za Francusku Lionel French Keogh, a vest je dobila i potvrdu u obliku špijunskih slika prototipa uhvaćenog u Japanu gde se model trenutno razvija.

Tek 3.60 metara dug automobilčić se u Koreji nudi već neko vreme, a ponuda uključuje i dostavnu verziju. Pokretan je 1.0 benzincem koji obezbeđuje uzorne performanse, ali i veoma konkurentnu cenu, navodi Index.hr. Na istom tragu će po svemu sudeći biti i električna varijanta s jednako konkurentnom cenom. Prevedeno, upravo bi Casper trebalo da bude glavni korejski adut u borbi s evropskim adutima kao što su Citroen e-C3, nova Dacia Spring te Fiat Panda.

Za sada je poznato da će pogonski sistem, IDM ili 'integrated drive module', isporučivati BorgWarner, a sposoban je da ponudi do 184 KS. Naravno, na Casperu očekujemo osetno manju snagu i bateriju kapaciteta verovatno oko 35 kWh. Sve zajedno bi trebalo da znači preko 200 km dometa i cenu sigurno ispod 20.000 evra.

Izvor: Index.hr

Fotografije prototipa električnog Caspera možete pogledati OVDE.čitanja : 2706Komentari