home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Škoda Octavia

Škoda će 14. februara predstaviti obnovljenu verziju Octavije, a ove fabričke skice pružaju uvid u promene koje će uslediti.

„Revitalizacija i razvoj karakteristika dizajna naših ikona brenda je istovremeno zahtevan i fascinantan zadatak. Za najnovije ažuriranje Octavije, izmenili smo branike i Škodinu masku. U isto vreme, izoštrili smo konture farova, dajući našem bestseleru još upečatljiviji i sportskiji izgled“, kaže glavni dizajner ovog proizvođača automobila Oliver Stefani o izgledu modernizovane Octavije.

Škoda Octavia

Dizajnerske skice sugerišu da će kao deo izmena, oba oblika karoserije Octavije (liftbek i karavan) dobiti nove prednje i zadnje branike, kao i redizajniranu masku. Svetlosni potpis modela će biti nov, a farovi će sada moći da se pohvale ne samo sportskijim dizajnom, već i elementom Crystallinium koji je već poznat iz novih generacija Superba i Kodiaqa.

Škoda Octavia

Sve u svemu, ažurirani dizajn spoljašnjosti vozila će se odlikovati prefinjenim izgledom s prednje strane sa proširenom Škoda maskom. Na vratima prtljažnika, natpis Škoda odražava revidirani korporativni identitet brenda.

Sve to uz novi dizajn točkova, širu paletu boja i unapređenu unutrašnjost sa digitalnom instrument tablom i većim ekranom infotainmenta.

Trenutno nema informacija o izmenama u pogonskoj paleti. Budući da je ovo ipak osveženje a ne nova generacija, ne očekuju se značajnije promene u ponudi.

Ovde podsećanje da je Octavia liftbek dugačka 4689 mm i široka 1829 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2686 mm. Zapremina prtljažnika u standardnoj konfiguraciji iznosi 600 litara (kod karavana 640 litara).

Škoda Octavia

Nova Octavia će takođe biti dostupna i u sportskoj RS verziji.

Promene dolaze više od četiri godine nakon predstavljanja aktuelne četvrte generacije Octavije, koja je prvi put otkrivena svetu u novembru 2019.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Ranije objavljeni najavni video:čitanja : 3109Komentari