home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kao što je bilo i najavljeno, južnokorejski Hyundai je na SEMA Salon tjunera u Las Vegas dovezao nekoliko modifikovanih Genesisa i Genesisa Coupe.

Na prvoj slici je trkački Rhys Millen Racing Genesis Coupe, pod čijom haubom se nalazi 2,0 litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjačem, sa HKS sekvencijalnom transmisijom, KW ogibljenjem, SSR Type-F točkovima sa Bridgestone Potenza gumama, Brembo kočnicama, zaštitnim kavezom, Sparco volanom i body paketom od karbon fibera (uključujući i APR GTC-500 zadnje krilo).

Na drugoj i trećoj slici se nalazi Street Concepts Genesis Coupe, rad dugogodišnjeg Hyundaijevog tjunera Shawna Williamsa, koji je karoseriju ovog kupea sa 3,8 litarskim V6 agregatom, trkačkim 19-inčnim točkovima, Pirelli gumama, APR zadnjim krilom, Brembo kočnicama, modifikovanim ogibljenjem, novim izduvnim sistemom i Recaro Sportster Topline sedištima, ofarbao u kamuflažnu (crnu) boju.

Što se Genesisa Coupe tiče, priču u Las Vegasu završava HKS Genesis (četvrta slika), koji se odlikuje 2,0 litarskim turbo agregatom, HKS turbo punjačem, unapređenim izgledom, novim izduvnim sistemom i Hipermax III podešavajućim ogibljenjem.

RKSport Hyundai Genesis

I na kraju, RKSport koji u Las Vegasu predstavlja modifikovanu verziju Hyundaijeve nove luksuzne limuzine Genesis, čiju najsnažniju verziju namenjenu prodaji u Americi inače pokreće 4,6 litarski V8 Tau motor sa 368KS.

Primerak u Las Vegasu naravno ima jaču verziju tog motora, koji uz pomoć kompresora sada raspolaže sa 460KS  

S druge strane, RKSport Genesis je pretrpeo i značajne vizuelne promene, koje, između ostalog, uključuju i novu haubu od kompozitnih materijala, modifikovane branike i pragove, spoljer na poklopcu prtljažnika, zadnji krovni spojler, Platinum Silver boju karoserije, a tu su i Enkei Performance LS-5 aluminijumski točkovi, Baer kočnice, Eibach opruge, Magnaflow izduvni sistem...čitanja : 824Komentari

Zanimljivo (osim zadnje slike).

Autor Eki 05 Nov 2008, 20:46

a kako brzo napreduju korejci jos malo pa bice prvi

Autor aco 07 Nov 2008, 09:55