home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
ford mustang

Ekstremno široki blatobrani, automobil spušten “do patosa”, V8 motor poreklom iz najljućeg rivala... Da li se ovo još uvek može nazvati Ford Mustangom!?

Kultni “muscle car” model, kao što je Ford Mustang, sve je popularniji u svetu ekstremnog tjuninga, pa smo nakon Ken Blockovog “monstruma”, u prilici da vidimo i ovaj, nazovimo ga Ford Mustang, budući da potiče od pomenutog modela, ali je vizuelno značajno izmenjen, a ništa manje daleko od originala nije ni pogonska jedinica.

ford mustang

Kao što vidite sa fotografija, osnova vozila je temeljno modifikovana, te su blatobrani u potpunosti izmenjeni i prošireni kako bi “prihvatili” velike točkove, a sam automobil je to prilikom gotovo “patosiran” što se tiče klirensa.

ford mustang

Ispod haube se nalazi, na šta će ljubitelji Forda najviše biti ljuti, Chevroletov LS V8 agregat, koji se ugrađivao u “ljutog rivala” Corvette, što možda i ne čudi toliko, budući da se pomenuti agregati trenutno mogu u Americi naći po prilično povoljnim cenama.

Ništa manje ekstreman nije ni enterijer vozila, krajnje spartanski, sa metalnim sedištima, nalik onim u borbenim mašinama. Nažalost, za sada nemamo detaljnijih tehničkih podataka o ovoj “kreaciji”, koja je, sudeći po izgledu, još uvek u fazi “finiširanja”.

Izvor: Topspeed.telegraf.rs

Foto: Street FX Motorsport and Graphics/Facebookčitanja : 467Komentari