home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
SVE GMC Canyon

U vreme kada pickupovi nisu bili statusni simboli već radne mašine, GMC je stvorio nešto „ludo“, čije ime je bilo Syclone

1991. godine, pre nego što su crossoveri vladali putevima, a budžet brendovi stavljali motore sa 150 KS, GMC je uradio nešto vrlo hrabro. Stavio je turbo V6 motor u mali radni pickup, pod imenom Sonoma, dodao AWD pogon, i stvorio jedan od najbržih pickupova dostupnih javnosti. Ime mu je bilo Syclone, umeo je da posrami prelepi Ferrari 348ts, a sada se, na neki način, vratio. Special Vehicle Engineering, tjuner poznat po modernim Yenko modelima Corvette i Camaro, otkrio je da je uzeo licencu na ime Syclone od GMC-a, i da planira da napravi seriju od 100 pickupova.

SVE GMC Canyon

Ovo znači da novi Syclone ne prodaje GMC, ali da je zvanično dao odobrenje za SVE verziju. Osnova novog Syclona je aktuelni GMC Canyon sa produženom kabinom, a karakterišu ga 3.6 litarski V6 sa mehaničkim kompresorom i pogon na zadnjim točkovima, odnosno opcioni AWD. Iako se ne treba stideti od 308 KS iz fabričkog V6 motora, vlasnici SVE verzije će raspolagati sa 455 KS i 576 Nm obrtnog momenta. Osim više snage, moderni Syclone nudi i unapređeni kočioni sistem, sportsko oslanjanje koje spušta pickup 5 cm napred i 12.7 cm pozadi, jači poprečni stabilizator zadnje osovine, kao i sportski izduvni sistem.

SVE GMC Canyon

Za prenošenje snage na podlogu zaduženi su 20 inčni naplatci sa Michelin Pilot Sport PS2S pneumaticima. Ako ste mislili da je da će moderni Syclone biti desetak hiljada dolara skuplji od fabričkog Canyona, prevarili ste se. Konverzija Canyona u Syclone košta čak 39,995 dolara i zahteva nepovratni depozit od 5,000 dolara. Treba uzeti u obzir i da Canyon sa V6 motorom i par opcija košta oko 35,000 dolara. Sve u svemu, novi Syclone neće koštati ispod 75,000 dolara, a gotovo sigurno neće biti brži ni do 100 km/h, a kamoli na pola milje, od modernog Ferrarija.

Izvor: Dmotion.rs

Foto: SVEčitanja : 300Komentari