home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Auto-Dynamics Charon Mercedes-AMG C63 S

Sedani visokih perfomansi postaju sv brži, a u konstantnoj "poteri" za snagom i brzinom nemački proizvođači na tržište plasiraju neke od najboljih modela ovog tipa.

Jedan od "žestokih" sedana svakako je Mercedes-AMG C63 (W205 generacija), koji je zahvaljujući poljskom tjuneru Auto-Dynamics postao "ubica" superautomobila. Ova kompanije je poznata po nekim izuzetno brzim superautomobilima, a najnovija kreacija je nazvana Charon.

Auto-Dynamics Charon Mercedes-AMG C63 S

Auto-Dynamics je imao jednu stvar "na pameti" kada je započeo rad na ovom projektu, a to je da automobil razvija više od 800 KS. Kako bi se ovo postiglo, standardni 4,0 litarski biturbo V8 motor je rastavljen pa je većina komponenti zamenjena delovima visokih performansi.

Auto-Dynamics Charon Mercedes-AMG C63 S

Turbopunjači su modifikovani na "hladnoj i toploj" strani kako bi se poboljšala efikasnost. Kako bi motor mogao bolje da "diše", ugrađen je karbonski usisni sistem, a tu su i novi veći međuhladnjaci. Ulje menjača je zamenjeno lubrikantom visokih perfomansi.

Remapiranjem ECU jedinice su se iskoristile nove komponente, a krajnji rezultat je masivna snaga. Motor sada isporučuje 843 KS i 972 Nm obrtnog momenta.

Kočnice su dobile nova čelična kočiona creva i tečnost visokih performansi.

Tjuner je pripremio nove opruge kojima je spustio automobil, a tu je i set BBS CI-R 20-inčnih felni od legura crne boje i sa Michelin Pilot Sport 4S gumama dimenzija 255/30 R20 napred i 275/30 R20 pozadi.

Eksterijer je doživeo značajne promene, ali u minimalističkoj formi. Hromiranih delova više nema, ali je tu niz suptilnih AD850+ oznaka, kao i mali spojler na poklopcu prtljažnika. Automobil je lakiran u mat verziju Brilliant plave boje.

Izvor: Klix.ba

Foto: Auto-Dynamicsčitanja : 1177Komentari