home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mini Remastered Oselli Edition

David Brown Automotive nudi klasični Mini s modernom tehnologijom

David Brown Automotive je relativno nova automobilska kompanija sa sedištem u Engleskoj koja se bavi ručnom izradom posebnih modela.

Osnovana je 2013. godine, i bave se restomod preradama, prvo Speedback GT-a koji jako podseća na klasične Aston Martin modele dizajnirane od strane bivšeg dizajnera Jaguara i Land Rovera Alana Mobberleya, a s kojim su skrenuli pažnju na svoju radionicu.

Mini Remastered Oselli Edition

Kako piše Jutarnji.hr, od 2019. nude i svoju verziju kultnog originalnog Minija. Nazivaju ga Mini Remastered i reč je o klasičnom Mini modelu koji sadrži modernu tehnologiju i luksuzne materijale. Sve to je upakovano u klasičnu karoseriju, a prema rečima Davida Browna osnivača kompanije, svaki naručeni automobil se ručno pravi, a pri izradi se koriste najbolji materijali. Karoserija je kod restomoda ojačana u odnosu na original zbog boljih voznih karakteristika primerenih današnjem vremenu, dok se ispod poklopca motora nalazi 1,3 litarski benzinac s oko 100 KS.

Mini Remastered Oselli Edition

Dakle, u odnosu na originalni model, uz modernu tehnologiju pojačana je snaga, a oslanjanje i kočnice su prilagođene jačem motoru. U kompaniji naglašavaju da su posebnu pažnju stavili na izolaciju kabine, kako bi se vozači osećali prijatno, dakle s originalnim spoljašnjim izgledom, ali s kabinom u kojoj se nalaze moderni elementi poput velikog ekrana osetljivog na dodir s navigacijom i modernim sistemima poput Apple CarPlay-a. Tako je bilo 2019. godine...

Sada je David Brown Automotive objavio više informacija o Mini Remastered projektu u Oselli verziji, reč je o ograničenoj seriji preuređenog klasika s prilično visokim performansama, ali i cenom. Ovaj sportski Mini "starog kova" uskoro kreće u proizvodnju, a razvijen je u saradnji s poznatom britanskom autokućom specijalizovanom za doradu klasičnih automobila – Oselli. Prvi modeli su obećani kupcima već ove godine.

Iako u David Brown Automotiveu još ne otkrivaju brojke, poznato je da će kultni moderni Mini pokretati nadograđena verzija motora A-serije zapremine 1,45 litara, a menjač će imati pet brzina.

Unapređeni su i oslanjanje i kočnice, a 13-inčni Enkei alu naplaci obučeni u sportske gume bi trebalo da dodatno poboljšaju upravljivost malog Minija. Kupci će moći da biraju između verzije s dva ili četiri sedišta, s tim da verzija s dva uključuje trkački kavez iza prednjih sedišta.

Ranije je objavljeno da će biti proizvedeno samo 60 primeraka, a cene će počinjati na čak 98.000 funti.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: David Brown Automotivečitanja : 501Komentari