home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Crown Victoria

U Americi obožavaju da u stare limuzine ubacuju V8 monstrume, ali ova prerada prevazilazi sve do sada viđeno.

I ne dolazi iz Amerike, već puno nam bliže Švedske, koja je već znala da iznenadi brutalnim preradama starih Volvo "cigli" i Saabova. Sada su na zub uzeli najpoznatiji policijski i taksi auto poslednjih nekoliko decenija, Fordov model Crown Victoria.

A prerada je stravična. Ako kažemo da auto sada nosi oznaku Meteor Interceptor, bolji poznavaoci vojne tehnike odmah će prepoznati vezu. Upravo tako, Rolls-Royce Meteor V12 motor koji je pokretao tenkove sada pokreće Fordovu limuzinu. Radi se o nepoderivoj zveri radne zapremine od čak 27 litara, piše Index.hr

A kreatoru ove zveri, Danielu Werneru, ovaj motor nije bio prvi izbor. On je prvobotno zamislio da će ugraditi zaista Rolls-Royceov motor, ali Merlin iz aviona Spitfire.

Tenkovski motor razvija preko 550 KS i oko 2000 Nm, ali je sada dobio novu upravljačku elektroniku i dve turbine. Crveno polje se podiglo na 3000 o/min, a uskoro će moći da se zavrti i do 4000 o/min. Preko 300 kg težak motor ima cilj da Fordovu legendu potera preko granice od 320 km/h i pritom nikoga ne ubije. S obzirom na Wernerovu upornost, sasvim je sigurno da će uspeti.  

Izvor: Index.hr

Screenshot: Meteor Interceptor/Instagramčitanja : 285Komentari