home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfaholics Alfa Romeo Spider

Ako niste čuli za Alfaholics, reč je o porodičnoj kompaniji koja je najpoznatija po zadivljujućim restomodovima Alfinog coupea Giulie iz 1960-ih godina. Međutim, sudeći po ovim fotografijama, porodični recept Alfaholics jednako dobro deluje na malom Spideru koji je postao poznat po filmu Dustina Hoffmana iz 1967. - The Graduate.

Kako piše Jutarnji.hr, ovaj Spider, koji će uskoro ići na Collecting Cars aukcijsku platformu, započeo je život kao Spider serije 2 iz 1977. godine. Najočiglebnija tačka razlikovanja od ranijih Duetto automobila predstavljenih decenija pre toga je rezani rep Kamm.

Alfaholics Alfa Romeo Spider

Međutim, osim ukupnog oblika tela, većina je promenjena. Od 2011. godine automobil je prošao kroz opsežan program nadogradnji, koji ga je pretvorio u alternativu Alfaholicsove Giulie GTA-290. Ostale modifikacija uključuju četvorocilindrični Twinspark od 216KS, uparen sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem i diferencijalom s ograničenim proklizivanjem.

Alfaholics Alfa Romeo Spider

Tu je i puni paket podesivog oslanjanja Alfaholics GTA-R i veliki komplet kočnica. Iz Alfaholicsa tvrde da je reč o ‘najbržem Spideru na svetu, i iako je moguće da bi ga snažno modifikovani Spider s ludom transplantacijom motora mogao pobediti na ravnoj liniji, možete biti prilično sigurni da niko neće ići brže oko kruga‘.

Zaista, to je sjajan spoj starog i novog, i iako se nekome neće svideti izbor modernih sedišta, teško je ne voleti biserno belu karoseriju. Nismo sigurni kako će se stvari odvijati na aukciji, ali Alfaholics ga već oglašava na svom sajtu bez cene, iako je navedeno da bi repliciranje koštalo 150.000 funti.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Alfaholicsčitanja : 575Komentari