home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Beetle GT

Kompanije JP Performance i Prior Design su obećale da će kreirati body kit za pravi automobil Volkswagen Beetle GT poput onog koji je viđen u igri Gran Turismo Sport, a sada je to obećanje ispunjeno.

Body kit čini da "Buba" izgleda kao pravi naslednik modela Beetle RSi, najređeg modela koji je Volkswagen ikada napravio, preciznije svega 250 primeraka, a čak i bolje od Volkswagenovog vlastitog Beetle R koncepta iz 2011. godine. Najupečatljivija karakteristika su proširenja blatobrana koji su povezani s aerodinamičnim krilcima na prednjem i zadnjem braniku, čime se dobio "DTM efekat". Zanimljivo, dve izduvne cevi izlaze iz prednjih blatobrana.

Volkswagen Beetle GT

Beetle GT ne bi bio kompletan bez žutih LED svetala na modifikovanom prednjem braniku koji sadrži i široki niži usisnik te istaknuti spliter. Bočno se nalaze crna proširenja pragova koja odgovaraju povećanoj širini automobila, a tu je i set petokrakih felni od legura sa ultra niskoprofilnim gumama. Zadnji deo je jednako impresivan zahvaljujući ogromnom spojleru te difuzoru u standardnom braniku.

Volkswagen Beetle GT

Body kit se može dobiti posebno, ali JP Performance nudi i neke mehaničke promene. Audijev 2,5 litarski TFSI petocilindrični motor se čini savršenim za ovaj projekat. Poslednja "Buba" je bila bazirana na MQB platformi Volkswagen Grupe, što znači da je kompatibilna s brojnim performance delovima pozajmljenim od Volkswagenovog Golfa GTI i Golfa R te Audija TT RS i RS3.

S obzirom na to da je motor tjuniran, verovatno razvija više od standardnih 394KS i 500 Nm obrtnog momenta.

Kreatori body kita tvrde da su Volkswagen i Polyphony Digital dali svoje odobrenje, a kupcima su na raspolaganju ukupno 53 seta. Body kit odgovara svim modelima "Bube" poslednje generacije koji su proizvedeni između 2011. i 2019. godine. Body kit košta 5.990 evra, a cena poboljšanja performansi još uvek nije poznata.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.com

Foto: JP Performance & Prior Designčitanja : 441Komentari