home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Koenig Ferrari 348 TS

Ferrari 348 TS iz 1990. koji je modifikovao Koenig stigao je na tržište u Velikoj Britaniji i ima prilično zanimljivu istoriju.

Naime, 348 TS je napustio Ferrarijevu fabriku kao i svaki drugi, ali je odmah poslat u Koenig u Nemačkoj da bi se modifikovao u ono što tjuner naziva Koenig Specials F48, navodi Jutarnji.hr.

Ova kreacija je inspirisana dizajnom kultnog Ferrarija F40, a karoserija je remontovana i napravljene su neke ozbiljne mehaničke modifikacije. Počevši od eksterijera, tu je prepoznatljiv široki komplet karoserije s potpuno novim pločama, uključujući zadnji deo vrlo sličan onom kod F40. Lukove točkova popunjuju višedelni OZ Racing aluminijumski naplaci.

Koenig Ferrari 348 TS

Ispod poklopca motora, Koenig je spojio par turbina na originalni 3,4 litarski V8, tako da F48 sada proizvodi impresivnih 520KS. Uz to, ostale nadogradnje uključuju novi ECU, interkuler, nadograđene komponente oslanjanja, nove karbonsko-keramičke kočione diskove napred i nove čelične diskove pozadi.

U kabini vidimo crna kožna sedišta, trokraki upravljač i crne podne prostirke. U listi se ne napominju nabori na kožnim sedištima, ali uglavnom se čini da je kabina bila dobro održavana tokom godina.

Treba napomenuti da je ovaj primerak jedan od samo dva F48 s volanom na desnoj strani, i nekada je bio u vlasništvu zamenika predsednika Newcastle United FC-a, Douglasa Halla. Specijalni 348 se prodaje putem Collecting Carsa uz duplikat servisne knjige, priručnikom, mnoštvom računa i sertifikatima o tehničkom pregledu. Na satu ima 65.445 kilometara.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Collecting Carsčitanja : 524Komentari