home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Performmaster Mercedes-AMG C63

Kompanija Performmaster poželela je da oda počast četvorolitarskom V8 Mercedes-AMG modelu izbacujući svoju novu C63 V8 Final Edition seriju.

Četvorolitarski V8 agregat duplog turbo punjenja kompanije Mercedes-Benz predstavljen je u M176, M177 i M178 verzijama, nalazi se u proizvodnji od 2015. godine i napaja brojne modele trokrake zvezde. Ovi automobili uključuju i ne AMG modele kao što su S650 kupe i kabriolet, GLE 580, G500 i Mercedes-Maybach S580 4Matic serije, ali su ipak najpoznatiji od njih oni iz C 63, E 63, S 63, GT 63, G 63, GLC 63, GLE 63, GLS 63 i svih AMG GT linija. Ova popularna i moćna mašina korišćena je čak i u Aston Martin Vantage i DBX modelima.

Performmaster Mercedes-AMG C63

Na veliku žalost ljubitelja autoindustrije, zavesa se polako spušta za ovaj motor i sledeća generacija C62 automobila odbaciće ga u korist dvolitarskog turbo četvorocilindraša koji će stići u pratnji električnog motora. Kako bi proslavili veliko zaveštanje ovog V8 motora, inžinjeri kompanije Performmaster predstavili su svoju finalnu varijantu W205 generacije C63 modela.

Performmaster Mercedes-AMG C63

Tjuning kuća automatski je svoju pažnju usmerila ovom pogonu kompanije Mercedes, usavršavajući ga kako bi razvijao 612 ks i 840 Nm obrtnog momenta, što je povećanje od 102 ks i 140 Nm obrnog momenta u poređenju sa V8 jedinicama koje u fabričkom izdanju dolaze u C63 S modelima. Shodno tome, ubrzanje do sto je skresano za 0,2 sekunde i sada iznosi 3,8 sekundi, dok je maksimalna brzina povećana na impresivnih 310 km/h.

Nekoliko eksterijernih promena takođe je primetno na ovom sedan modelu, tako da sada automobil poseduje produženi prednji spliter sa aerodinamičnim flicovima, redizajniranu prednju masku, istaknute pragove, prominentniji difuzor i prednji spojler. Svi ovi delovi kreirani su od ultra-laganih ugljeničnih vlakana. Mercedes-AMG još uvek nije obezbedio datum konačnog rastanka sa ovim četvorolitarskim V8 agregatom duplog turbo punjenja, ali on se najverovatnije na tržištu neće zadržati više od nekoliko godina.

Izvor: Autoexclusive.rs / Carscoops.com

Foto: Performmasterčitanja : 397Komentari