home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kalmar Automotive 911

Na putovanju od Lime (Peru) do Ushuaie (Argentina) šest Porschea 911 i tri Cayenna su za 39 dana prešli 11.000 kilometara.

Kalmar Automotive 911

U poznatoj estonskoj kompaniji Kalmar Automotive na čijem čelu je Danac Jan Kalmar organizovali su izvanredno putovanje na kojem su upečatljivo pokazali raskošne mogućnosti svojih adekvatno modifikovanih vazduhom hlađenih "elfera“ i slično modifikovanih SUV-ova Cayenne prve i druge generacije.

Kalmar Automotive 911

Kalmarov Beyond Adventure Trans-Andes Rally krenuo je iz Lime (Peru), a šest Safari Porschea 911 (iz Serija G, 964 i 993) i tri Cayenna nakon 39 dana i 11.000 pređenih kilometara stigli su do cilja za koji je odabran grad Ushuaia (Argentina) na samom jugu Južne Amerike.

Kalmar Automotive 911

Probijajući se kroz južnoamerička bespuća, šareni Porsche konvoj posetio je Machu Picchu, jezero Titicaca i Atacama pustinju, a zanimljive fotografije snimljene su i na čuvenom bolivijskom slanom platou Uyuni.

Adekvatno pripremljeni za nemilosrdna „off-road“ iskušenja, vazduhom hlađeni "elferi“ pokazali su da se odlično snalaze u okruženjima u kojima zamišljamo Defendere, G-Klase i Land Cruisere, a južnoameričkom avanturom u Kalmaru su na efektan način podsetili sve zainteresovane kupce na ručno pravljene Porscheove modele za sve (ne)prilike koje imaju u ponudi.

Izvor: Klix.ba

Foto: Kalmar Automotivečitanja : 282Komentari