home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Strikeforce Hummer EV

Dovoljno je reći da je novi GMC Hummer EV ogromno vozilo. Ima preko 1000 KS koji imaju zadatak pokretanja 4100 kg teškog vozila. I to odrađuju na odličan način jer sprint do 96 km/h odrade za odlične 3 sekunde. 

Ovde niko ne razmišlja o ekološkom aspektu i smislu, pa ni energetski bilans nije važan. Uostalom, ovo vozilo troši prosečno gotovo 40 kWh/100 km. Zato je South Florida Customs (SoFlo Customs) odlučio da napravi dodatni korak i celokupan eksterijer vozila obloži kevlarom, navodi Index.hr.

Prevlaka se nanosi u tri sloja, a čini ju kombinacija epoksidne smole i kevlarskih vlakana. Nije poznato da li ova prevlaka pruža zaštitu od pešadijskog naoružanja, ali autor konverzije naglašava da će pružiti potpuno zaštitu od "terenskih projektila", odnosno od udaraca grana, kamenja i svega na šta se može naleteti u terenskoj vožnji. 

Prerada uključuje podizanje vozila od 4 inča te ugradnju novih točkova koje čine 20-inčni naplaci terenske 38-inčne gume. Enterijer je dobio presvlake od vodootporne tkanine, pa se Hummer može voziti bez krovnih panela i tokom lošeg vremena. 

South Florida Customs ističe da je ovo prva prerada novog Hummera. Iako nisu skloni električnim vozilima, priznaju da je Hummer izuzetno zabavan, kao i celi projekat prerade koji je izazvao veliko interesovanje. Prvo vozilo je već prodato, a nova dva su u izradi. Uskoro će asortiman proširiti neprobojnim vetrobranom i drugim vojnim nadogradnjama. 

Vozilo je nazvano Strikeforce, a početna cena mu je porasla gotovo 100%, na 219.000 USD. 

Izvor: Index.hr

Foto: Facebook/SoFlo Customsčitanja : 414Komentari