home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Armormax Volkswagen Golf GTI

Južnoafrički specijalista za blindirane automobile pod nazivom Armormax razvio je paket za Volkswagenov Golf GTI osme generacije.

Kako piše Klix, ovo nije prvi put da je južnoafrička kompanija demonstrirala svoje veštine na jednom posebno zanimljivom automobilu jer je prošle godine prodala prvi blindirani Jaguar I-Pace. Takođe, u svojoj istoriji projekata ima Golf 7, ali ovaj put je paket težak svega 179,6 kg, a iz Armormaxa kažu da uticaja na potrošnju goriva i performanse "gotovo nema". Jednako impresivna je i činjenica da finalni proizvod gotovo da ne otkriva činjenicu da je reč o blindiranom automobilu.

Armormax Volkswagen Golf GTI

Iz kompanije tvrde da je njihov Golf GTI "najsigurniji hatchback visokih performansi".

Blindirani paket menja standardne prozore Optima balističkim staklom, dok su paneli, stubovi, zadnja sedišta i vrata prtljažnika ojačani laganim sintetičkim oklopom. Automobil je opremljen i push-to-talk radio sistemom.

Armormax Volkswagen Golf GTI

Armormax je dizajnirao svoj paket za Golf GTI po evropskom B4 standardu, što znači da može da izdržai paljbu malog naoružanja poput pištolja i pumparica. B5 nivo znači zaštitu od automatskih pušaka kao što je AK-47, dok B6 nivo podrazumeva zaštitu od moćnijih pušaka. Potpuni B7 standard je najviši mogući nivo na evropskoj skali balističke otpornosti EN 1522/EN 1063 te može da izdrži i pancirne metke. Ovakav oklop je obično debeo i težak te rezervisan za oklopna vozila tako da je Golf GTI ograničen na B4 zaštitu.

Iz kompanije tvrde da su prethodno imali dosta uspeha i mnogo narudžbina za Golf, a potrebu za ovakvim automobilima pravdaju tvrdnjom da je "južnoafrička statistika zločina i otmica zastrašujuća".

Prva blindirana "osmica" je bazirana na najbolje opremljenom modelu Golfa, a košta oko 106.830 dolara.

Kao što je poznato, Golf GTI pokreće 2,0 litarski TSI motor koji razvija 241KS i 370 Nm obrtnog momenta.

Izvor: Klix.ba

Foto: Armormaxčitanja : 333Komentari