home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bioniq Phoenix Tesla Model 3

Kalifornijski tjuner Unplugged Performance je prikazao “Bioniq Phoenix”, Tesla Model 3 koji je pretvoren u vozilo za "time attack". Trkački automobil se bazira na električnom vozilu koje je učestvovalo u sudaru tokom treninga za Pikes Peak 2020.

Uprkos velikoj šteti od nesreće, model je u potpunosti obnovljen s još agresivnijim aerodinamičkim sistemom, centralnim položajem sedišta i više snage iz električnog pogonskog sklopa.

Bioniq Phoenix Tesla Model 3

Na prvi pogled, veoma modifikovani automobil izgleda kao neki ludi render. Prednji razdelnik od ugljeničnih vlakana je jedan od najvećih koje smo ikada videli. Posebne aero-komponente Bioniq Phoenixa proizvode više od 1814 kilograma potisne sile, zbog čega je Model 3 praktično zalepljen za asfalt, navodi Jutarnji.hr.

Bioniq Phoenix Tesla Model 3

Kao što vidimo na fotografijama koje je na Instagramu objavio vozač trka Craig Coker, celi prednji kraj je zamenjen potpuno zatvorenom maskom bez ikakvih usisnika na braniku. Model ima ultra široke prednje i zadnje branike, poklopac motora s ventilacijom, prekrivena prednja svetla i masivno zadnje krilo postavljeno na vrata prtljažnika.

Kovani aluminijumski 19-inčni naplaci UP-03 su veoma široki i obuveni u Yokohama gume.

Ukupno, Bioniq Phoenix ima oko 90 kilograma manje od standardne Tesle Model 3. Unplugged Performance je u stvari uklonio 250 kilograma težine, ali su dodati čelični kavez, modifikacije šasije i ekstremni komplet karoserije.

Kompanija nije otkrila izlaznu snagu ili podatke o performansama, ali očekujemo lude brojke.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Unplugged Performancečitanja : 342Komentari