home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Techart GT Street R Flyweight

Nemački tjuner Techart je još ranije najavio da će predstojeći sajam automobila u Bangkoku iskoristiti za promociju svoje nove linije modifikacija sa ciljem poboljšanja performansi automobila.

Nova linija se zove Flyweight, i kao i bokserska kategorija iz koje je ime pozajmljeno, označava lakoću, agilnost i brzinu.

Techart GT Street R Flyweight

Techart je demonstrirao mogućnosti sa novom verzijom svog Porschea 911 GT Street R, opremljenog brojnim Flyweight modifikacija.

Techart GT Street R Flyweight

Poznat kao GT Street R Flyweight, automobil je ograničen na samo 19 jedinica i već je dostupan za naručivanje.

Techart GT Street R Flyweight

Fokus inženjera prilikom razvoja ove verzije bile su aerodinamika, šasija i težina. Što se tiče aerodinamike, postoje nove karakteristike kao što su prednji razdelnik od ugljeničnih vlakana, otvori na prednjim blatobranima, proširenja lukova točkova i zadnje krilo. Krilo ima usisnike za vazduh, kao i ručno podešavanje sa tri podešavanja, što omogućava prilagođavanje aero balansa tako da odgovara određenim trkačkim stazama.

Za optimizaciju težine, inženjeri su dodali zadnje staklo od polikarbonata, novi izduvni sistem i Recaro sedišta od ugljeničnih vlakana.

Techart GT Street R Flyweight

Zadnja sedišta su uklonjena, a pozadi su takođe ugrađeni rol bar i sistem pojasa u šest tačaka. Prema Techartu, ušteđeno je oko 60 kg težine u odnosu na standardni model sa sličnim opcijama.

Techart je dodao Ohlins oslanjanje koje je podesivo po visini, točkove Formula VI Race Flyweight od 20 i 21 inča, gume Michelin Pilot Sport Cup 2 R, kao i Stage 2 paket za pojačanje motora.

Motor je 3,8 litarski twin-turbo sa 800 KS i 950 obrtnog momenta, ubrzanje do 100 km/h iznosi 2,5 sekunde, do 200 km/h automobil stiže za 7,5 sekundi i ima maksimalnu brzinu veću od 350 km/h.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 308Komentari