home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : Glas Javnosti

Generalni direktor „Zastava vozila“ Zoran Radojević izjavio je da u radnu posetu kragujevačkoj fabrici automobila uskoro dolaze inženjeri italijanske kompanije „Fijat“. Sa ovim torinskim koncernom Ministarstvo ekonomije je u aprilu potpisalo Memorandum o razumevanju i zajedničkom ulaganju u „Zastavu“, koji je Vlada Srbije potvrdila u četvrtak. „Sve se odvija onako kako je započelo i inženjeri ‘Fijata’ dolaze da obavimo tehničko-tehnološke poslove“, rekao je Radojević.

Prema njegovim rečima, „slede detaljne analize, snimanje stanja, sagledavanje mogućnosti prebacivanja novih tehnologija i prihvatanja postojeće infrastrukture“. Ocenjujući da „u toj saradnji ništa nije usporeno, niti da išta ukazuje na to da ‘Fijat’ ima neku zadršku u tom poslu sa ‘Zastavom’“, Radojević je naveo da „Ministarstvo ekonomije odlučuje o privatizaciji ‘Zastave’“ i da ne veruje da bi bilo ko napravio štetu kragujevačkoj fabrici kada je reč o saradnji sa torinskom fabrikom.

Podsećajući da „Zastava“ sa „Dženeral motorsom“ ima petogodišnji ugovor o sklapanju „astre klasik“, koji treba da počne krajem ove godine, on je rekao da će taj posao sačekati dogovor između „Fijata“ i te američke kompanije.

„Fijat“, prema Memorandumu, namerava da  do kraja 2009. počne proizvodnju novog modela automobila A klase, a u drugoj fazi, do kraja 2010. godine još jednog modela B klase, čime bi ukupna proizvodnja u „Zastavi“ porasla na 300.000 vozila godišnje.čitanja : 734Komentari