home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : www.kia.co.yu

Uprava i personal Kijine fabrike u slovačkoj Žilini su u petak, 23. maja proslavili još jedan istorijski događaj – proizvodnju 200 000-tog cee'da. Jubilarni trovratni pro_cee'd Dakar žute boje namenjen je kupcu iz Nemačke.
"Ovo je još jedan od značajnijih dana za Kiju", oduševljeno je rekao g. In-Kyu Bae, predsednik uprave Kia Motors Slovačka. "100 000. cee'd proizveli smo u septembru prošle godine i nakon samo osam meseci proizvodnja se udvostručila. Neprestano postižemo rekordnu proizvodnju, ali pritom svakako zadržavamo i visoku razinu kvaliteta vozila."
"Stil, dizajn, kvalitet i trajnost članova porodice cee'd, koja se proizvodi u Slovačkoj, omogućili su ponudu revolucionarne sedmogodišnje garancije koja je odigrala ključnu ulogu u porastu Kijine prodaje širom Evrope", zaključio je Bae.
Tokom ove godine, žilinska fabrika postavila je rekordnu proizvodnju 915 automobila na dan (ponedeljak, 21. aprila), 4.474 automobila u jednoj sedmici (7.-14. aprila) i 19.300 automobila u jednom mesecu (april).
Paul Willis, COO korporacije Kia Motors Europe, dodao je: "Od lansiranja cee'da u Evropi u decembru 2006. godine, porodica cee'd, s izborom petovratne, trovratne i karavanske karoserije, stilom, visokim kvalitetim i maksimalnim Euro NCAP zvezdicama, odigrala je značajnu ulogu u osvajanju novih vozača."  čitanja : 1220Komentari