home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : mtsmondo.com

Posle opsežne analize grupe od 20 italijanskih i 150 "Zastavinih" stručnjaka, u Torinu je saopšteno da će u septembru u kragujevačkoj fabrici automobila početi proizvodnja drugih "Fijatovih" modela.

"Večernje novosti" saznaju da će se, na dograđenoj liniji za proizvodnju "punta" od jeseni proizvoditi "grande punto".

Stručnjaci dveju kompanija sakupili su sve podatke o tehničko-tehnološkim, proizvodnim, finansijsko-pravnim i ekološkim aspektima za potpisivanje ugovora o strateškom partnerstvu "Zastave" i "Fijata". Tako su stvoreni uslovi da rukovodstvo "Grupe Fijat" saopšti sve detalje o budućoj saradnji, pa i nazive modela koji će se, pored dva potpuno nova, proizvoditi u Kragujevcu.

U "Zastavi" kažu da se ugovor potpisuje između "Fijata" i države i da je za kragujevačku fabriku, do tog trenutka, na snazi plan proizvodnje za ovu godinu koji je utvrđen krajem 2007.

Prema rečima Zorana Bogdanovića, direktora fabrike "Zastava auto", ugovor sa "Fijatom" i ulazak u strateško partnerstvo doneće neke novine u projektu "punto". Ipak, dok "Fijat" ne saopšti kako će biti organizovana proizvodnja, u "Zastavi" ćute.

Nebojša Zdravković, član gradskog veća Kragujevca zadužen za saradnju sa Vladom Srbije, za "Novosti" kaže da se nada da će do septembra posao na proširenju linije, na kojoj se sada proizvodi "punto", biti završen, pa će, za oko tri meseca, moći da se proizvodi još jedan "Fijatov" model.čitanja : 1506Komentari

info

Autor dragan kuzmanov 16 Jun 2008, 14:02

Otkud Zastavi 150 stručnjaka

Autor Vladimir 16 Jun 2008, 15:00