home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : Tanjug

Francuski "Pežo-Sitroen", drugi najveći evropski proizvođač automobila, saopštio je da je prodaja njegovih putničkih vozila i lakih kamiona u prvoj polovini ove godine uvećana 4,6 odsto, zahvaljujući novim modelima i velikoj potražnji u Latinskoj Americi.

Svetska prodaja vozila udruženih kompanija "Pežo-Sitroen" dostigla je za šest meseci ove godine 1,85 miliona jedinica, u poređenju sa 1,76 miliona u 2007, prenela je agencija Blumberg.

Prodaja u zapadnoj Evropi pala je, međutim, 3,5 odsto, na 1,23 miliona vozila.

"Pežo" procenjuje da će zapadno-evropsko tržište u narednom periodu doživeti čak i "veće usporavanje" u drugoj polovini godine i da će potražnja biti manja za oko četiri odsto u čitavoj 2008. Kompanija računa da će potraznja za njenim vozilima u Latinskoj Americi i Rusiji rasti po dvocifrenim stopama.

Izvan zapadne Evrope prodaja je porasla 20 odsto, zahvaljujući sve većoj potražnji u Brazilu i Argenitini, gde je prodato 124.000 vozila. Isporuke Rusiji, u prvoj polovini ove godine, skočile su 62 odsto, na 25.2000 komada, a u zemljama istočne Evrope prodaja je porasla 4,7 odsto, na oko 69.000 vozila. čitanja : 804Komentari