home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Najveći ruski prozvođač automobila, kompanija Avtovaz (Lada), planira da popuni svoj asortiman sa dva nova modela sa pogonom na sva četiri točka.

Prvi novitet je terensko vozilo koje će zameniti sadašnju "nivu", a drugi je "krosover" (kombinacija terenskog vozila i minivana) koji će se proizvoditi u saradnji sa kanadskom firmom "Magna", prenose ruske agencije.

Kako procenjuju analitičari, u modernizaciju proizvodnih pogona "Avtovaz" će uložiti između 200 i 300 miliona dolara.

Prema informacijama izvora bliskog upravi ruskog automobilskog koncerna, radovi na montaži opreme su već u toku, a prvi "krosoveri" očekuju se 2010. godine.

Prema planovima "Avtovaza", godišnje će se proizvoditi 50.000 tih automobila, koji će se prodavati po ceni ne većoj od 25.000 dolara.

Novitet ruskog koncerna konkurisaće četvorotočkašima zajedničke firme "GM-Avtovaz", koja proizvodi u Rusiji najprodavaniji terenac "ševrolet niva", ali i kineskim vozilima.

Ranije je saopšteno da proizvodnju novog modela sa pogonom na sva četiri točka "Avtovaz" planira uz učešće svog novog akcionara, francuskog "Renoa", koji je pre nekoliko meseci objavio nameru da pokrene serijsku proizvodnju "reno/dačije logana" sa takvim pogonom, ali te informacije za sada nisu potvrđene.

Prototip "lade C-cross" ruska kompanija će predstaviti na salonu automobila u Moskvi, krajem avgusta ove godine.

Izvor : Tanjugčitanja : 1483Komentari

Legenda.

Autor Eki 21 Avg 2008, 18:59

Pa i bilo je krajnje vreme

Autor Zoki,Beograd 22 Avg 2008, 02:31