home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Francuski proizvođač automobila "Reno" ukinuće 4.000 radnih mesta u Francuskoj u okviru programa za smanjenje troškova kako bi nadomestio povećane izdatke za sirovinski materijal i smanjenje prodaje na evropskom tržištu, saopšteno je iz kompanije.

"Reno" je obavestio zaposlene o programu za ukidanje 3.000 radnih mesta u administraciji putem dobrovoljnog odlaska i još 1.000 radnih mesta u pogonu na severu Francuske, gde se sklapaju automobili "laguna", prenela je agencija Blumberg.
Smanjenje broja zaposlenih je deo plana "Renoa" za očuvanje "dugoročne konkurentnosti, a uslovima slabljenja ekonomske klime", navedeno je u saopštenju.
Taj proizvođač automobila je u julu najavio ukidanje čak 6.000 radnih mesta kako bi smanjio neproizvodne troškove za 10 odsto i ostvario planirani profit.
"Reno" i dalje ostaje pri planu za ukidanje dodatnih 1.000 radnih mesta u drugim evropskim zemljama kako bi broj zaposlenih bio smanjen za ukupno 5.000 od 50.000 radnika u administraciji u tom regionu.
Razmatra se i mogućnost ukidanja još radnih mesta u pogonu za sklapanje modela "klio" u blizini Pariza, mada odluka o tome još nije doneta.
"Reno" je u prvoj polovini godine povećao prodaju automobila za 4,3 odsto, što govori da će prodaja u celoj godini dostići tek polovinu planiranog rasta od 10 procenata.
Kompanija je na kraju prošle godine imala 130.179 zaposlenih u širom sveta.

Izvor : Tanjugčitanja : 810Komentari