home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Novosti.rs

Ugovor italijanskog automobilskog giganta "Fijata" sa kragujevačkom "Zastavom", biće potpisan 29. septembra u Vladi Srbije, nezvanično saznaju "Novosti".

Posle utanačenih detalja, izabran je najpogodniji slobodan termin, kako bi visoki zvaničnici Srbije i Italije mogli da prisustvuju potpisivanju i tako daju dodatni značaj šumadijskom poslu veka.
Zbog brojnih obaveza državnika, datum nije konačno potvrđen, ali je gotovo izvesno da nikakvih odlaganja više neće biti.
Sa srpske strane, prisustvovaće predsednik Srbije Boris Tadić (vraća se iz Njujorka 27. septembra), premijer Mirko Cvetković, brojni srpski ministri i rukovodstvo "Zastave".
Iz Italije se očekuje dolazak italijanskog šefa diplomatije Franka Fratinija i menadžmenta italijanske Grupe Fijat, na čelu sa predsednikom kompanije Serđom Markioneom.
Torinska fabrika i Vlada Srbije formiraće zajedničku kompaniju u kojoj će "Fijat" imati 70 odsto, a naša država trideset odsto vlasništva.
Iz "Fijata" su najavili da će u naredne dve godine početi proizvodnju dva potpuno nova modela automobila uz pojačanu proizvodnju "fijata punto", koji se već sklapa u Kragujevcu.
Planirane su investicije u visini od oko 700 miliona evra, proizvodnja 200.000 automobila godišnje u prvoj, a 300.000 vozila u sledećoj fazi.čitanja : 854Komentari

Sigurno...?

Autor Eki 19 Sep 2008, 17:39

JOS NEKOLIKO PROIZVODJACA IZ KOREJE I JAPANA PA JE SRPSKOJ PRIVREDI OSIGURANA STABILNOST

Autor ChedomirADELAIDE 20 Sep 2008, 01:27