home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Nakon promocije Golfa VI GTI sa 2,0 litarskim agregatom od 210KS na Salonu automobila u Parizu, Volkswagen planira još snažnije varijante ovog modela.

Prema nezvaničnim informacijama, u planu su Golf GTI Plus, Golf GTD i Golf R42. Golf GTI Plus bi iz modifikovane verzije gore pomenutog 2,0 litarskog motora izvlačio do 270 konja (u paru sa sedmostepenim DSG menjačem sa duplim kvačilom i poogonom na sva četiri točka), čime bi praktično nasledio dosadašnji Golf R32.

Za pogon novog Golfa GTD će prema istim izvorima biti zadužen common-rail dizelaš u verziji sa 125kW/170KS i 350 Nm obrtnog momenta, a kupcima će biti na raspolaganju od aprila sledeće godine. Nudiće se u kombinaciji sa šestpostepenim manuelnim ili DSG menjačem, dok će do 100 km/h ubrzavati za 8,2 sekunde.

Ova dva Golfa su tek uvod u ono najzanimljivije. Naime, u Volksweagenu navodno pripremaju i najsnažniji Golf R42, čija se pojavljivanje na tržištu može očekivati 2010. godine. Golf R42 (sa pogonom na sva četiri točka) bi trebalo da pod haubom krije 2,5 litarski twin-turbo petocilindraš (kakav će imati i budući Audi TT-RS i RS3) sa oko 350KS! Drugih detalja za sada nema, jedino se pominje da bi njegova proizvodnja trebalo da počne krajem 2009.

I na kraju i informacija da Volkswagen navodno planira da sedmu generaciju Golfa predstavi već 2012. godine.čitanja : 1851Komentari