home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Italijanski proizvođač supersportskih automobila Lamborghini je objavio da je isporučio dvadeseti, odnosno poslednji proizvedeni primerak svog ekskluzivnog modela Reventon.

Taj poslednji primerak je Stephan Winkelmann, prvi čovek kompanije Automobili Lamborghini S.p.A., uručio kupcu iz Velike Britanije, koji je za Reventon platio milion evra (i to bez poreza).

Lamborghini je Reventon inače predstavio u septembru prošle godine na Salonu automobila u Frankfurtu, kada je i saopšteno da će biti napravljeno samo 20 primeraka ovog zaista ekskluzivnog superautomobila. Prema nedavnim (nezvaničnim) informacijama, Italijani su navodno razmišljali da naprave nešto veći broj primeraka (pominjala se cifra od 100 komada), ali će u njemu ipak uživati samo 20 bogatih srećnika.

Reventon se u osnovi bazira na Lamborghiniju Murcielago LP640, ima karoseriju od karbon fibera, kočione diskove od karbona, modifikovani sistem hlađenja motora, podešavajući zadnji spojler, a u unutrašnjosti materijale kao što su alkantara, aluminijum, karbon i naravno koža.

Pokreće ga 6,5 litarski V12 motor sa 471kW/650KS pri 8000 o/min. i 660 Nm obrtnog momenta pri 6000 o/min., a snaga se na sva četiri točka prenosi na podlogu preko Lamborghinijeve robotizovane e-gear transmisije. Reventon do 100 km/h ubrzava za samo 3,4 sekunde, postiže maksimalnu brzinu od 340 km/h, troši u proseku 21,3 litre goriva na 100 km (u gradu 32,3 litre), dok emisija CO2 iznosi svih 495 g/km.

VIDEO I : Lamborghini Reventon

VIDEO II : Lamborghini Reventon vs Tornadočitanja : 1357Komentari

Reventon je najjaci auto. Weyron je nula za njega, iako je bugati jaci na stazi je hendikepiran zbog tezine. Napred lambo!

Autor Lambofan 18 Jan 2009, 20:08