home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Predsednik "Fijata" Serđo Markione je izjavio da vodeći italijanski proizvođač automobila mora naći strateškog partnera, jer je isuviše mali da bi preživio tekuću ekonomsku krizu.

U intervjuu koji je objavio specijalizovani magazin Automotiv njuz, Markione je predvideo velika udruživanja u svetskoj automobilskoj industriji u naredne dve godine i procenio da će na svetskom tržištu glavnu reč voditi šest velikih kompanija, od kojih bi jedna trebalo da postane i partner Fijata.

"Da bi se zarađivao novac, potrebna je proizvodnja od 5,5 do šest miliona vozila (godišnje)", kazao je Markione. „Fijat sada ne dostiže čak ni polovinu tog broja. I mi se sami ne možemo izboriti sa tim problemom", precizirao je Markione opisujući trenutnu tržišnu poziciju kompanije iz Torina.

Čelnik Fijata je, kako se ističe u izveštaju Rojtersa, odbio da navede ime potencijalnog partnera njegove kompanije, ali se na osnovu činjenice da navedeni nivo godišnje produkcije sada ostvaruju Tojota, Dženeral motors (GM), Folksvagen, Ford i Nisan-Reno, može pretpostaviti da se među tim auto-gigantima verovatno nalazi i budući partner torinske firme.  

Autor : Tanjug.co.yu

Foto : Fiat čitanja : 735Komentari

Glupo bi bilo vezivati se za GM ili Ford, bar u ovom trenutku ...

Autor zdravlje 09 Dec 2008, 11:22

Za GM i Ford se uvek valja vezivati jer to su kompanije koje nikad nece propasti jer Americki government stoji iza njih.

Autor F-150 09 Dec 2008, 22:16