home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota Australia je odlučila da do 31. marta naredne godine zbog finansijske situacije prekine sa proizvodnjom modela svoje TRD (Toyota Racing Development) porodice, odnosno sportskih varijanti tamošnjih Toyotinih automobila.

Podsećanja radi, Australija je bila prva zemlja u kojoj se TRD pojavio kao nezavisan brend u odnosu na matičnu Toyotu, sa željom da TRD konkuriše sportskim modelima Holdenovog HSV i Fordovog FPV odeljenja.

TRD u svojoj ponudi ima samo dva modela i to Aurion TRD i HiLux TRD, koji su do sada prodati u samo 888 primeraka (Aurion je za poslednjih 16 meseci našao 537 kupaca, a HiLux za daleko kraće vreme 351).

Toyota doduše ne odbacuje mogućnost povratka brenda kada se situacija popravi, ali istovremeno razmatra i sudbinu australijskog TRD reli tima.čitanja : 736Komentari

Taj model(TRD) prilicno kosta, srazmerno svojim performansama i to je u osnovi glavni problem. Australijsko trziste je nemilosrdno i veoma racionalno. Za oko 50 000AU$ moze da se kupi prilicno dobar HOLDEN ili FORD (glavni konkurenti) a sve je manje australaca koji bi u ovoj krizi se "otvorili" za tu sumu.

Autor ChedomirADELAIDE 21 Dec 2008, 03:32