home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tokom 2009. Lancia će napokon realizovati plan o povlačenju modela Thesis iz prodaje, mada se o prodaji teško može govoriti jer se Thesis trenutno proizvodi samo po narudžbini.

Thesis će u istoriji Lancije ostati upamćen kao model čiji su dizajn neki nazivali elegantnim i otmenim, dok su drugi bili zgroženi idejama dizajnera Mikea Robinsona. Oslonjen na izgled slavnih Lancijinih modela iz sredine prošlog veka, Thesis je zahtevao velika ulaganja u razvoj proizvodnih pogona, što ova limuzina nikada nije opravdala prodajnim rezultatima.

U svetu, u kome pojedini modeli traju sve kraće, a noviteti se predstavljaju sve brže i brže, Thesis je posustao u trci sa, pre svega, nemačkom konkurencijom. U vrhu Fiata su još 2008. nameravali u potpunosti da ugase proizvodnju Thesisa, ali od tog plana se tada odustalo. Ipak, sudbina Thesisa koji prodajom nije nadmašio prethodnika, Kappu, zapečaćena je i tokom 2009. biće ugašena i preostala proizvodnja.

Autor : Autosport.hr

Foto : Lanciačitanja : 1421Komentari

šmrc...

Autor milan stanković 05 Jan 2009, 18:30

Stvarno im se nešto neda, pogotov sa ovom Lanciom. Evo meni provm je ovo auto SAVRŠENO,a kad bih imao pre nisam siguran da bih se baš za nju odlučio. Kao da je Lancio prokleta, i bojim se da će im ovo biti jedan od posljednjih modela ako ovako nastave.

Autor Marin 06 Jan 2009, 01:19

thesis je bio jedan od najlepsih automobila. svidja mi se svaki auto upadljivog izgleda (ajkula,buba,300c ...)

Autor violeta 06 Jan 2009, 15:36