home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Novosti.rs

Fijat" će u prvoj fazi razvoja nove fabrike automobila u Kragujevcu uvećati prozvodnju "punta" sa ugovorenih 7.000 - na oko 50.000 vozila godišnje. Predviđeno je da se ti automobili izvoze širom sveta - saznaju "Novosti".

Ovaj plan je u utorak predstavnicima Ministarstva ekonomije saopštio Đovani de Filipis, generalni menadžer društva "Fijat automobili Srbije". A, kako saznajemo, "Fijat" do maja ne može da saopšti da li će se u "Zastavi" do proizvodnje potpunog novog modela "A" klase praviti još jedan automobil.
Predstavnici "Fijata" su nadležnima u Srbiji saopštili da je u trenutnoj ekonomskoj krizi teško precizirati sve planove ove kompanije u Kragujevcu. Ali, ukazali su da će postojeću liniju za proizvodnju "zastave 10" maksimalno uposliti, kako bi se angažovao što veći broj preostalih "Zastavinih" radnika. Nadležnima u Srbiji je predočeno i da će "Fijat" u svojoj matičnoj firmi u Torinu uskoro obustaviti proizvodnju popularnog "punta" i da će kragujevačka fabrika biti jedini proizvođač.
Čelnici "Zastave" u utorak nisu znali šta italijanski menadžeri planiraju da rade u prvom tromesečju ove godine u Kragujevcu. Ali su nam rekli da je uvećanje proizvodnje "punta" koji se do nedavno proizvodio pod nazivom "zastava 10" moguće odmah organizovati i to u 60.000 primeraka godišnje.
Prema rečima Zorana Mihajlovića, predsednika Samostalnog sindikata Fabrike automobila, država bi, ukoliko je došlo do odstupanja ugovorenih planova, morala da uđe u nove pregovore sa "Fijatom", kako bi se i pravno zaštitila od posledica.

"Opel" gleda "Zastavu"

Menadžeri "Opela" su se posle novogodišnjih praznika javili čelnicima "Zastave", saznaju "Novosti". Saopštili su da od nadležnih u Vladi Srbije očekuju da se realizuje ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji predviđa proizvodnju dva modela ove kompanije u krugu Fabrike automobila. Oni su naveli da su spremni da ispoštuju svoj deo ugovora - ukoliko im se to omogući.

Autor : M.Đošovićčitanja : 1008Komentari

...lud zbugnjenog!!!

Autor Vlada 14 Jan 2009, 03:46