home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Fijat je počeo isporuku delova za automobil "punto 188" koji će početi da se sklapa od kraja marta u pogonima kragujevačke Zastave.  

Direktor preduzeća "Zastava auto" Zoran Bogdanović je rekao da je reč o delovima za 200 automobila, koji su krenuli iz Italije i u Kragujevac bi trebalo da stignu u utorak ili sredu u zavisnosti, kako je rekao, od gustine železničkog saobraćaja.

"Sklapanje 'punta' počeće krajem marta, kada će u Kragujevac doći Fijatovi stručnjaci koji će ispratiti celokupni proces montaže", rekao je Bogdanović i dodao da će prva "probna serija" biti montirana pod nazorom tih stručnjaka, posle čega će, dodao je, krenuti i serijska proizvodnja.

Bogdanović je kazao da će delovi u kragujevačku fabriku stizati kontinuirano i, prema ranije utvrđenom planu, od 400 vozila mesečeno. On nije isključio mogućnost da će biti povećan ranije planirani broj proizvedenih vozila s obzirom na veliko interesovanje građana za kupovinu automobila po sistemu "staro za novo".

Početak proizvodnje "punta" u martu dogovoren je nedavno prilikom boravka srpske delegacije u torinskom Fijatu, a ugovor potpisan tom prilikom je sastavni deo strateškog ugovora koji su država Srbija i Fijat potpisali septembra prošle godine.

Nova serija "punta" koji će se proizvoditi u Kragujevcu, prema strateškom ugovoru države Srbije i torinske fabrike automobila, ni po čemu se neće razlikovati od automobila tipa "zastava10" koji je ranije sklapan u Zastavi. Auto će nositi oznaku Fijat "punto 188" i prodavaće je mreža distributera torinske fabrike automobila.

Autor : Tanjug.rsčitanja : 3852Komentari

'oce li biti 16V i Mjet modela!! Zaboga jel to toliko tesko auto novinarima da pitaju??

Autor Nedjo 27 Feb 2009, 22:42

Kako ce Deltina mreza prodavati i servisirati najveci srpski projekat kada se i sada u njihovim prodajno servisnim centrima redovan servis zakazuje tri dana unapred.

Autor Maja 27 Feb 2009, 23:10

Kad ce poceti reciklaza starih automobila,i da li je moguce predati stari automobil za recillazu i podneti sve papire za kredit i cekati NOVOG PUNTA!!!

Autor Dejan 28 Feb 2009, 13:06

Jel u ceni automobila uracunat i porez i sse osrale dazbine osim normalno registracije koje kasnije ide.Hvala!

Autor Dejan 28 Feb 2009, 13:11

Nedjo, nece biti MJet i 16V motora jer je procenjeno da su takvi modeli preskupi za nase trziste, a o eventualnoj proizvodnji kod nas ne dolazi u obzir.

Autor Nidza 28 Feb 2009, 22:51