home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Savetnik u Ministarstvu ekonomije Aleksandar Ljubić izjavio je danas Tanjugu da je do sada rezervisano 4.180 automobila "punto" u okviru programa zamene "staro za novo".

Ljubić je rekao da se više od 1.600 građana prijavilo i za kupovinu vozila po subvencionisanim kreditima i objasnio da su to građani koji žele da kupe taj automobil na kredit po ceni od 6.990 evra.

On je istakao da se samo prvog dana, u četvrtak, kada je vlada predstavila program zamene "staro za novo", javilo oko 2.000 ljudi da rezerviše automobil.

Prvog dana realizacije programa uz subvencionisane kredite za trajna potrošačka dobra sa kamatom od 4,5 odsto, prodato je svih 650 vozila "zastava 10" koje je "Zastava" imala na lageru, kazao je Ljubić.

"Prema podacima koje dobijamo svakoga dana od dilerskih mreža koje dolaze preko 'Zastave', vlada velika zainteresovanost građana za kupovinu vozila", istakao je Ljubić.

On je naglasio da je planirano da vozila "punto" počnu da se proizvode u Kragujevcu u drugoj polovini marta i dodao da će biti dovoljno vozila i za jedan i za drugi ponuđeni program.

Potpredsednik za komunikacije pri FIAT grupi u Torinu Gualberto Ranijeri izjavio je juče Tanjugu da se strateški odnos tog italijanskog proizvođača automobila prema Srbiji nije promenio i da će u martu, kako je planirano, u Kragujevcu početi proizvodnja "punta".

Ranijeri je, povodom špekulacija da FIAT menja uslove strateškog ugovora sa Srbijom, poručio da je vreme da se prekine s neosnovanim špekulacijama i tračevima, jer FIAT "suviše poštuje kupce i sve svoje partnere u Srbiji" da bi dozvolio da oni budu uvučeni u naivnu igru.

Najavljujući početak proizvodnje "punta" za mart u Kragujevcu, Ranijeri je ukazao da je "to veoma važna činjenica kada se uzme u obzir negativni ekonomski scenario s kojim se u ovom trenutku suočava Evropa".

Od ponedeljka krediti za Punto i za poljoprivrednike

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je da će u ponedeljak Fond za razvoj uputiti uputstvo bankama, prema kojem će i poljoprivrednici moći da dobiju potrošački kredit za kupovinu automobila "punto" i drugih trajnih potrošačkih dobara.

Ćirić je rekao da je "došlo do problema pošto su neke banke poljoprivredne proizvođače tretirale kao preduzetnike", i upućivale ih da "mogu da uzmu kredit kao pravna lica, odnosno kredite za likvidnost i za investicije, a ne da, kao i svi građani, uzimaju potrošačke kredite, na primer za kupovinu 'punta' ili kupovinu trajnih potrošačkih dobara".

Autor : Tanjug.rs čitanja : 1677Komentari

Dobar potez - rezultati govore!

Autor aforizmi 28 Feb 2009, 19:54

koji model punta se moze uzeti u onoj akciji "staro za novo", koja je zapremina motora,itd...

Autor tiktak 01 Mar 2009, 19:11