home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Češka Škoda razmatra uvođenje radnih subota usled povećanja potražnje za njenim vozilima, naročito u zemljama u kojima se Škode nude u akcijama staro za novo.

Zbog rada subotom firma bi morala da primi oko 1.000 ljudi na određeno vreme, saznala je agencija ČTK od predstavnika sindikata fabrike. Trenutno u Škodi radi oko 600 pretežno stranih radnika na određeno vreme. Firma je zbog globalne krize i pada potražnje od prošle godine stalno smanjivala broja radnika zaposlenih na određeno vreme.
Još letos u Škodi je radilo oko 4.000 stranih radnika, a ukupno je bilo zaposleno 26.695 ljudi. Fabrika je prvobitno, zbog ekonomske krize, htela u prvoj polovini ove godine da uvede četvorodnevnu radnu nedelju, ali je, zbog povećanja potražnje, morala da zadrži normalnu, petodnevnu, radnu sedmicu.
Zahvaljujući prodaji staro za novo, narudžbine su veće nego u istom periodu prošle godine. Škoda je, samo na nemačko tržište, gde je akcija staro za novo počela u januaru, isporučila u prvom ovogodišnjem mesecu 4.750 vozila, u februaru je plasman bio osetno veći - 11.000 vozila.
Najveća potražnja je za modelom Fabia koji je drugi najprodavaniji automobil u celoj Nemačkoj. Prodaja takođe raste i u Austriji, Italiji, Francuskoj i Slovačkoj, potvrdili su predstavnici češke fabrike.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Škoda čitanja : 1318Komentari