home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Audi je najavio da će 16. jula, na proslavi 100 godina postojanja firme, promovisati novi model, ali nije saopšteno o kome se tačno radi.

Nagađanja idu od promocije Audija RS5, R8 Spidera ili A5 Sportbacka, ali ćemo na definitivni odgovor još morati da sačekamo.

Rupert Stadler, Direktor Upravnog Odbora AUDI AG, ovim povodom je izjavio: "Ponosni smo na Audi tradiciju i uspeh naše kompanije tokom istorije. Mi se rado sećamo svojih početaka i to je jedini način da uspešno oblikujemo budućnost novim idejama i inovacijama."

Početak proslave stogodišnjice postojanja će inače započeti otvaranjem gala ceremonije u Audi Forumu, u Ingolštatu, 16. jula.

Četvorodnevnoj ceremoniji će, između ostalih, prisustvovati i Kancelar Nemačke, Angela Merkel. 


Ceremoniju će otvoriti poznati kineski pijanist, Lang Lang, koji je globalni ambasador Audija još od 2006. godine. Osvetljenje će projektovati poznati umetnik, Garry Hofstetter, koji je poznat po svojim projektima osvetljavanja velikih objekata kao što su: Brandenburška Kapija u Berlinu, Trijumfalna Kapija u Parizu i Piramide u Gizi.

18. jula će biti dan za sportske aktivnosti, kada će brojni Audi trkački automobili iz prošlosti i sadašnjosti biti voženi tamo gde je nekada bila trkačka staza Donau Ring. Na spisku automobila su DTM i Super Turing automobili, zatim Le Mans protipovi - R8, R10 i R15.

Vozački kadar za volanom ovih automobila je podjednako impresivan: dvostruki Svetski Reli šampion Walter Röhrl, DTM šampion Hans-Joachim Stuck i Evropski Reli šampion Harald Demuth.

Glavni događaj ove ceremonije će se održati u minhenskoj Allianz Areni, gde će se održati Audi kup u kome će učestvovati fudbalski timovi FC Bayern München, AC Milan, Manchester United i Club Atlético Boca Juniors.

čitanja : 3473Komentari

Bice sigurno audi A7 ILI Q10

Autor 100 28 Apr 2009, 20:11