home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

 Italijanski "Fijat" uplatio je 1,5 miliona evra na račun kompanije "Fijat automobili Srbija" koji će biti utrošeni za unapređenje procesa proizvodnje u kragujevačkoj fabrici, saznaje FoNet od izvora bliskih fabrici iz Torina.

"Fijatovi" stručnjaci intenzivno rade na osposobljavanju i modernizaciji kragujevačke fabrike za proizvodnju automobila po najvišim svetskim automobilskim standardima, a ova uplata biće usmerena na unapređenje proizvodnog procesa u celinama u kojima je dolazilo do zastoja, rekao je izvor FoNeta.

Prema njegovim navodima "Fijat" nema problema sa kvalitetom automobila proizvedenih u Kragujevcu, ali će njegovi inženjeri zajedno sa svojim kragujevačkim kolegama nastaviti svakodnevno praćenje i analiziranje proizvodnog procesa kako bi "što pre dostigli planirani nivo u uravnoteženu dinamiku proizvodnje".

Bivši "Zastavin" predstavnik u "Fijatu" Branimir Soldatović potvrdio je u ponedeljak uveče na tribini RTV Kragujevac (RTK) da je italijanska kompanija, sredinom protekle nedelje, uplatila 1,5 miliona evra ali nije precizirao za šta će taj novac biti utrošen.

"Fijat" nastavlja realizaciju svog projekta u Kragujevcu i izvesna su nova ulaganja u modernizaciju proizvodnje i proširenje kapaciteta, rekao je Soldatović na tribini RTK "Spasa nam nema propasti ne smemo".

On je rekao da "Fijat" neće odustati od svoje investicije u Kragujevcu bez obzira na ishod pregovora o preuzimanju američkog Krajslera i nemačkog Opela.

Autor : Fonet.rs

Foto : Fiat čitanja : 1008Komentari

mashala!

Autor Nedjo 28 Apr 2009, 18:19

jos samo 198,5 :)

Autor kulinarski forum 28 Apr 2009, 23:23

Baš su se otvorili... Još će i krajsleru da uplate 2,2 miliona i postaće definitivno drugi najveći proizvođač automobila na svetu...

p.s.

Ako im zafali neka kintica, tu smo da pomognemo... (mislim, najiskrenije...)

Autor zoki 29 Apr 2009, 00:02

Nemojte da zezate fiat, pa uplatili su nam sve pare koje su imali...

Autor Dejan Bg 29 Apr 2009, 00:17

Ma za milion i po eura može da se kupi dve runde loze za sve zaposlene... a to bi definitivno unapredilo proizvodnju i pomoglo radnicima da poravnaju ivice haube i farova... ovako drhte ruke...

Autor zoki 29 Apr 2009, 00:19

mala lova, ali dobro bice jos...

Autor žile 29 Apr 2009, 10:23

Mala lova? Pa kad objaviš na sva zvona da si investirao u fabriku automobila 1,5 miliona eura to je kao da kažeš da si investirao u gajbu tako što si platio infostan...

Počeće da nas obaveštavaju i kad promene neonku u pogonu...

Autor zoki 29 Apr 2009, 12:44