home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Francuski "Reno" neće pomagati posrnulom "Avtovazu" u "kešu", ali želi da pruži pomoć svojim znanjem i ekspertima, izjavio je Kristijan Estev, potpredsednik "Renoa" i generalni direktor kompanije za rusko tržište u intervjuju koji je objavljen u moskovskom dnevniku "Vodomosti."

Na sastanku sa ruskim premijerom Vladimirom Putinom potvrđeno je da je "Reno" strateški partner "Avtovaza" i tada je izražena želja da se ta saradnja unapređuje, kazao je Estev. 

On je rekao da "Avtovaz" ne može čekati deset godina da izrađuje i dizajnira svoja vozila i najavio da će doći do modernizacije platforme modela "lada kalina", kako bi se montirala kola po nižoj ceni i boljeg kvaliteta. 

Estev je precizirao da je to pre svega posao inženjera "Avtovatza", a da će "Reno", koji drži 25 odsto akcija ruske firme, pružiti ekspertsku pomoć.

Putin je početkom oktobra pozvao inostrane akcionare "Avtovaza" da investiraju u tehnološku modernizaciju kompanije. On je ukazao na spremnost ruske vlade da uloži 54,8 milijardi rubalja (oko 1,87 milijardi dolara),  u "Avtovaz" kako bi se rešio problem dugova, izrađivali novi modeli i otvorila nova radna mesta. 

Autor : Tanjug.rsčitanja : 785Komentari