home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Unutar GM-ove regije Centralna i Istočna Evropa došlo je do značajnih promena čiji su rezultat dva nezavisna entiteta: Opel i Chevrolet. Promene su stupile na snagu 1. novembra 2009.

Proces odvajanja dva najvažnija GM-ova brenda u Evropi pokrenut je u prvom tromjesečju ove godine sa ciljem da se postigne veća odgovornost pojedinih brendova i tržišta.

Sve to sa ciljem da se što efikasnije prati i odgovara na promenljive tržišne uslove. Razdvajanje će omogućiti jači ciljani pristup pojedinim tržištima, ubrzati donošenje odluka i pojednostaviti strukturu. Promene će se takođe odraziti i na ime dve nove organizacije: Opel Southeast Europe LLC i Chevrolet Central and Eastern Europe LLC, zadužene za prodaju, marketing i usluge postprodaje Opel i Chevrolet vozila u regionu.

Chris J. Lacey, dosadašnji izvršni direktor General Motorsa za Centralnu i Istočnu Evropu, nakon 14 godina rada u regionu prelazi u Rüsselsheim, Nemačka gde će preuzeti funkciju izvršnog direktora internacionalnih operacija za Opel. Generalni direktor za Opel Southeast Europe je Farid Anabtawi, a Andy Higgins imenovan je za generalog direktora Chevrolet Central and Eastern Europe, obojica obavljaju dužnost iz Budaörsa, Mađarska.

U Srbiji je na funkciji generalnog direktora za Opel gospodin Ivan Kekić, a za Chevrolet gospodin Mile Ivanov.

Nik Rajli preuzima rukovođenje Opel / Vauxhall Europe

Potpredsednik GM-a i predsednik GM International Operations, Nik Rajli, preuzeće rukovođenje Opel / Vauxhall Europe, dok se potraga za novim generalnim direktorom nastavlja – objavljeno je u General Motorsu.

Rajli, koje poseduje značajno iskustvo u vođenju brendova Opel i Vauxhall u Evropi, će biti podrška rukovodstvu kompanije u Evropi te će nadgledati kreiranje strategije za pozicioniranje Opel / Vauxhall-a u cilju postizanja dugoročnijeg uspeha. U svom poslu, Rajli će se pridržavati opštih smernica GM-a sa sedištem u Šangaju, Kina, ali će svakodnevno poslovanje međunarodnih filijala u njegovoj organizaciji biti vođeno od strane direktora filijala u dotičnim zemljama tokom njegovog angažovanja u Evropi.

"Kao što smo najavili prošlog utorka, Opel / Vauxhall će ostati u potpunosti integrisani član nove GM porodice. Ova odluka je doneta u najboljem interesu Opel / Vauxhall, kao i u interesu njegovih klijenata, zaposlenih, drugih akcionara i samog GM-a", rekao je Fric Henderson, predsednik GM-a i njegov izvršni direktor. "Sa svojim velikim iskustvom sa Opel i Vauxhall brendovima, Nik je najpogodnija osoba da uspešno vodi kompaniju kroz ovaj tranzicioni period kako bi se poslovanje što je moguće pre normalizovalo."

Hans Demant, zamenik predsednika GM Europe i generalni direktor Adam Opel GmbH, će zadržati svoju vodeću poziciju u Upravnom odboru Opela te će zajedno sa Rajlijem voditi kompaniju kroz tranzicioni period.

General Motors PR čitanja : 2037Komentari

Thanks very nice blog!

Autor Daniella 17 Mar 2014, 15:01