home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Španski "Seat", filijala nemačkog auto-giganta "Folksvagen" (VW), najavila je da će zbog pada tražnje i iduće godine nastaviti da smanjuje proizvodnju u fabrici Martorel na severoistoku Španije.

Predstavnik "Seata" je rekao da će se proizvodnja na tri montažne linije smanjivati u 2010. godini u periodu od oko 50 radnih dana, javile su agencije.

"Prodaja automobila je oporavljenja poslednjih meseci, tržište se popravlja, ali to nije dovoljno i moramo da prilagođavamo proizvodnju," smatra uprava kompanije.
  
Najnovija mera je manje oštra od ovogodišnjih restrikcija proizvodnje, kada su zaposleni bili suočeni sa smanjenjem rada tokom 115 dana. Praktično svi veći proizvođači automobila u Španiji su zaveli mere restrikcije montaže zbog pada prodaje u Evropi. Špansko tržište se usporeno oporavlja, uglavnom zahvaljujući  vladinim subvencijama za nabavku novih automobila u iznosu od 1.500 do 2.000 evra koje su stupile na snagu sredinom maja. U oktobru je prodaja automobila porasla 26,4 odsto, drugi mesec zaredom.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Seat 



čitanja : 638



Komentari

Što se mene tiče mogu i da je ugase

Autor gagiNBG 25 Nov 2009, 17:20