home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon što je nedavno izazvao pravu buru odlukom da ipak zadrži Opel, američki General Motors je danas objavio i kratko saopštenje u kome se kaže da je najavljena prodaja švedskog Saaba kompaniji Koenigsegg otkazana!

Ipak, to nije zato jer je General Motors ponovo (kao u slučaju Opela) rešio da zadrži Saab u svom vlasništvu, već se Koenigsegg jednostavno na kraju ipak povukao iz celog posla.

GM-ov predsednik i CEO, Fritz Henderson, u saopštenju navodi da su u američkoj kompaniji veoma raočarani odlukom Koenigsegga o povlačenju iz kupovine, kao i to da će narednih dana proceniti situaciju, a da će sledeće nedelje odlučiti o budućim koracima.

Inače, sem Koenigsegga, za kupovinu Saaba je bila zainteresovana i Renco Groupa, američka kompanija u vlasništvu miljardera Ire Rennerta (kao kandidat je nezvanično figurirao i Fiat, ali su to demantovali i italijanski proizvođač i Saab).

Ovde i podsećanje da je nedavno i Penske Automotive Group odustao od kupovine GM-ovog brenda Saturn. Ugovor GM-a i Penskea je trebalo da se finalizuje u trećem kvartalu ove godine, ali ni od toga nažalost dakle nije bilo ništa.čitanja : 794Komentari

Kriza jos uvek drma.

Autor milan 24 Nov 2009, 18:24

SAAB je davno propao samo se likvidacija odlagala.

Autor Boris 24 Nov 2009, 18:36

Ovaj GM nešto žestoko kuva...
Vreme će pokazati zašto sve ovo rade...

Autor blitzman 24 Nov 2009, 19:51

Prodajom SAAB-a malo bi zakrpili rupe i ne bi morali da prodaju OPEL. Ovako je Engela javila Koenigsegg-u da odustane od kupovine. A odustalo se i od kupovine SATURN brenda pa ce GM nesto morati da proda, OPEL mozda :-). Naravno posle toga konsieg ce da kupi saab, cim ode opel.

Ovo je moj pogled na situaciju.

Autor Rade 24 Nov 2009, 23:21

Saab ili nikad

Autor gagiNBG 25 Nov 2009, 11:19