home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Euro NCAP - „Evropski program za ispitivanje bezbednosti novih automobila“ na tržištu, ocenio je novi Subaru Legasi karavan za 2010. godinu najvišom ocenom „Pet zvezdica“ na svom poslednjem testu.

Ovaj test bezbednosnih karakteristika novih automobila pooštrio je svoje kriterijume u 2009. godini novim oblastima ispitivanja kao što su „Zaštita odraslih putnika“, „Zaštita dece putnika“, Zaštita pešaka“ i „Bezbednosna asistencija“.

Vozila Subaru su već ocenjivana maksimalnim ocenama za bezbednost na raznim testovima, ali ovo je prvi put da dobija „Pet zvezdica“ od Euro NCAP-a.

U Sjedinjenim Američkim Državama „Institut za osiguranje i bezbednost na auto-putevima“ (IIHS) je dodelio novim modelima Subarua, Legasi i Autbek za 2009. godinu, najviše priznanje „Top Safety Pick“ za bezbednost, a istu nagradu dobili su i modeli Tribeka, Forester i Impreza. Na taj način Subaru je postao jedini proizviođač automobila u 2009. godini koji je od ove prestižne organizacije dobio najviše priznanje za bezbednosne karakteristike za sve modele koje nudi na tržištu.

U Australiji, novi Legasi koji tamo zovu Liberti osvojio je „Pet zvezdica“ za zaštitu putnika na testu koji je za 2009. godinu organizovao ANCAP – „Australijski program za ispitivanje novih automobila“.

Izvor : Subaruserbia.comčitanja : 1964Komentari